Reizen

Historie / Dirigenten / Optreden & muziek / Andere activiteiten
Reizen

Een lustrum wordt door het CMA nogal eens aangegrepen om op reis te gaan.


De Jubileumreis – ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van het CMA – was gepland voor september 2020. Helaas moest deze reis – vanwege de corona beperkingen in Nederland en Duitsland – twee keer uitgesteld worden. In samenwerking met Van Der Valk Vakanties is er een 4-daagse busreis georganiseerd onder het motto: “Met het koor op stap naar onze Oosterburen”. 
Op vrijdag 2 september 2022 om 9.00 uur zijn wij vertrokken vanaf het parkeerterrein bij het Van Der Valk Hotel in Assen en op maandag 5 september waren we weer in terug in Assen, waar we bij het Van Der Valk Hotel met een Live Cooking buffet de reis hebben afgesloten. Bij dit buffet waren ook de koorleden met partner, die niet met de reis zijn mee geweest.
Zie Impressie reis voor meer informatie.


In 2015, het 50-jarig jubileumjaar, ging de reis naar Rotterdam. Met 184 deelnemers (94 zangers) verbleven we daar een weekend op een van de bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschepen De S.S. Rotterdam. Het schip was van 1959 tot eind 2000 in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Daarna werd het ingezet als cruiseschip maar vanaf 2008 ligt het in Rotterdam in de Maashaven.
Het schip wordt nu ingezet als drijvend hotel.
In De Tuinderij (in De Lier) hebben we genoten van een barbecue met de nodige drankjes en de mogelijkheid om je te vermaken met Oudhollandse spelen en spellen.
We hebben ook een toer door Rotterdam gemaakt met een historische tram. We konden 2 uur lang genieten van bekende en minder bekende plekjes in Rotterdam.
Ook hebben we opgetreden in De Grote of Sint-Laurenskerk.
Tijdens dit weekend waren er ook de wereldhavendagen. En in de vrije uren hebben we ons ook prima vermaakt.
Tijdens de terugreis zijn we nog in Madurodam geweest, en daar lag de SS Rotterdam in miniatuur uitvoering.
Al met al een prachtig weekend.
 

 


Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van het CMA maakte het koor van 8 tot 19 juni 2010 een reis door Europa met in totaal 165 personen waarvan 80 zangers.
Concerten werden gegeven in de St. Stephanus Basiliek in Boedapest, en in Krakow mochten we zingen tijdens de Mis en aansluitend hebben wij een concert gegeven in Basiliek NSPJ van de Jezuieten.
In Berlijn hebben wij na afloop van de middagdienst een aantal nummers A Capella gezongen en ’s avonds een concert gegeven in de Evangelische Pauluskirche.
De Stichting Koorreizen uit Emmeloord had ook deze reis weer georganiseerd en wij kunnen terugkijken op een geweldige reis, mede door Bert Duijst onze dirigent en Harm Hoeve onze organist.


Ter ere van haar 40-jarige bestaan maakte het koor van 10 tot en met 24 september 2005 opnieuw een reis naar Canada met in totaal 170 personen (88 zangers). Nu bezocht het CMA het westen van Canada, de Provincies Alberta en Brits Columbia.
Er werd een tocht van in totaal 3300 km. door de Rocky Mountains gemaakt. Een onvergetelijk mooie tocht, waarbij concerten werden gegeven in de volgende plaatsen:
Edmonton (West End Christian Reformed Church);
Calgary (Emmanuel Christian Reformed Church);
Kelowna (Christian Reformed Church), in welke kerk ook werd meegewerkt aan een kerkdienst;
New Westminster (First Christian reformed Church), en tenslotte op
Vancouver Island te Duncan (Christian Reformed Church).
Verder werd op zondagavond een informeel concert gegeven in het verzorgingstehuis “Sandalwood Suites” te Kelowna.
Voor de organisatie had het koor een beroep gedaan op de Stichting Koorreizen te Emmeloord, welke zich op voortreffelijke wijze van haar taak heeft gekweten. Met deze reis heeft het CMA naast haar koorleden, zeer veel Nederlandse emigranten in Canada een groot plezier gedaan.

De reacties konden niet mooier. Voor beide, emigranten en koorleden, blijft een fantastische herinnering. Het koor werd op deze reis begeleid door de bekende pianist Jan Lenselink, die bijdroeg aan het welslagen van deze reis.


Van 14 tot 23 september 2000 maakte het koor, met in totaal 178 personen (93 zangers) een onvergetelijke concertreis naar Ontario in Canada.
Er werden 4 concerten gegeven, in respectievelijk Toronto; St. Catharines; Trenton en Guelph.
Ook werd meegewerkt aan een Nederlandstalige kerkdienst in de “Holland Christian Homes” (een bejaardentehuis met ongeveer 800 ouderen, waarvan 80% oud Nederlanders).
Bij een groot deel van het publiek kwamen tijdens de concerten van het CMA, spontaan de waterlanders los.
Het koor, op die reis begeleid door Martin Mans, kon zich verheugen in een zeer grote publieke belangstelling.


In 1995 heeft het koor een weekend doorgebracht in Zuid Limburg. En is er gezongen in de Sint Servaas Kathedraal in Maastricht.
Ook werd meegewerkt aan een avondmis in de Rooms Katholieke Kerk te Valkenburg.


In 1990 zong het koor in de basiliek van Trier.

 

 

 

Meest recente berichten