Optreden & muziek

Historie / Dirigenten / Andere activiteiten / Reizen
Optreden & muziek

Door haar niveau en muziekkeuze is het CMA het laatste decennium uitgegroeid tot een bekend en veel gevraagd mannenkoor. Het Evangelie is duidelijk de inspiratiebron in de liederenkeuze. Het koor heeft een breed repertoire bestaande uit ondermeer traditionele geestelijke liederen, klassieke gewijde liederen, negrospirituals, maar tegenwoordig zingen we ook populaire liederen. De dubbel CD die wij op 19 en 20 april 2010 hebben opgenomen is hier een duidelijk voorbeeld van.

Het CMA verleent medewerking aan allerlei activiteiten als kerkdiensten in diverse vormen. Jaarlijks wordt meegewerkt aan de in Assen en wijde omgeving bekende Welkomdiensten en aan recreatiediensten op het Asser vakantiecentrum Witterzomer. In heel Noord Nederland, Overijssel, Gelderland en Flevoland is het koor een graag geziene gast in gewone of bijzondere kerkdiensten, van allerlei kerkelijke gezindten.

In 2003 heeft het koor op eerste Paasdag een Paaszangdienst georganiseerd in de Jozefkerk te Assen. Sindsdien is dit een jaarlijks terugkerend gebeuren.
In het begin van haar bestaan heeft het CMA medewerking verleend aan Volkskerstzangavonden, die toen gehouden werden in Bellevue en het Wilcocentrum. Vaste medewerkers waren toen de bariton Joop de Vries uit Vroomshoop en de organiste Ruth Pos.
Uiteraard ontbreken de traditionele kerstconcerten niet op het programma. De kerstconcerten worden sinds 2009 gehouden in De Bron te Assen. Vanaf 2015 wordt het vrijdagavond concert gegeven in De Bron en het zaterdagavond concert in de theaterzaal van de Nieuwe Kolk. De kerstconcerten zijn op de laatste vrijdag- en zaterdagavond voor de kerst.

Haar 25-jarig jubileum vierde het koor met een jubileumconcert met Iwan Rebroff en Antoinette Tiemessen. Verder werd medewerking verleend aan een radioprogramma “Samen zingen” in Smilde met de sopraan Femmy van de Weg. Het CMA gaf concerten met Thérèse Steinmetz, Judith Sportel en in de Evenementenhal te Groningen met Vicky Brown en met de Ridderkerkse tienerkoren o.l.v. Jennifer van de Hoek in de Martinikerk te Groningen. Verder zong het koor met solisten, als Reinata Heemskerk, Klasiene van der Vinne, Caroline Kaart en Henry Blackmon.

Ter ere van het 35-jarig bestaan werd een jubileumconcert gegeven, waaraan medewerking werd verleend door het Holland Boys Choir uit Elburg.
Diverse gerenommeerde musici hebben in haar 45-jarig bestaan het CMA begeleid. Genoemd kunnen worden de namen van Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Martin Groenewold, Jan Vayne, Martin Mans, John Propitius, Gezinus Veldman, André van Vliet en Jan Lenselink, beide laatste bekend van de Evangelische Omroep.
Het CMA speelde een muzikale rol in de Tv-uitzending “Bartje”. Ze werkte mee aan muziekprogramma’s als “U zij de glorie” van de NCRV en “Nederland Zingt” van de EO.

In 2008 hebben wij medewerking mogen verlenen aan de Kerstavonddienst in het Concertgebouw te Amsterdam. De medewerkenden waren Harm Hoeve orgel, Jan Lenselink vleugel en Judith Sportel sopraan. Tevens was het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca o.l.v. Luthine Postma van de partij.
Het was voor het CMA een geweldige belevenis om daar acte de présence te mogen geven.

In 2012 hebben wij een Oranjeconcert gegeven in De Nieuwe Kolk. Medewerking werd verleend door Petra Berger, sopraan. Een combo onder leiding van Jan Lenselink op de vleugel, Mark Wester, slagwerk, Jeroen Nieuwint, bas en Elsemarieke den Hartogh, fluit. Voor de eerste keer een concert in De Nieuwe Kolk!

Meest recente berichten