Andere activiteiten

Historie / Dirigenten / Optreden & muziek / Reizen
Andere activiteiten

De activiteiten van het CMA blijven niet alleen beperkt tot zingen. Ook allerlei andere activiteiten met een sociaal aspect werden en worden nog steeds ontwikkeld.

Bij het 10-jarig bestaan van het CMA wilde het koor samen met het Chr. Mannenkoor Beilen een reis naar Canada maken. Om de kosten van de reis enigszins te drukken werd getracht geld te verwerven. Een oud papier inzamelingsactie werd gestart. Er werd een oude Volkswagen pick up aangeschaft, waarmee in een half jaar tijd 100.000 kg papier werd ingezameld. De reis naar Canada ging vanwege een recessie niet door, maar het inzamelen van papier bleef. Zo wordt, nog steeds, maandelijks door een aantal koorleden oud papier opgehaald bij bedrijven. Het geld dat dit oplevert wordt besteed voor koorkleding, een nieuwe vleugel, muziekstukken, muziekmappen en aanhangwagens. Aanhangwagens zult u zeggen, wat doet een koor met aanhangwagens?

  • In 2017 is er een nieuwe aanhanger aangeschaft voor het vervoer van ons eigen podium bestaande uit 150 opklapbare stoelen geplaatst op 5 palletkarren en een inklapbaar dirigentenpodium.

  • In 2018 is er een nieuwe aanhanger aangeschaft die gebruikt wordt om papier in te zamelen.
  • In 2021 is er nog zo’n aanhanger aangeschaft, maar dan zonder huif. Ook deze wordt gebruikt om papier in te zamelen. 

Andere acties die in het verleden gevoerd werden, bestonden uit het afstellen van sigarettenaanstekers tot het inpakken van worst en kerstpakketten, verkoop van fruit en plukken en binden van droogbloemen.

Jaren lang organiseerde de activiteitencommissie op Koninginnedag een rommelmarkt, waar de koorleden hun rommel kwijt konden of “nieuwe rommel” konden aanschaffen, als het maar de kas spekte.

Niet onvermeld mag blijven, dat aan verschillende activiteiten door de dames van de koorleden een belangrijke bijdrage is geleverd.

Naast het zingen in het CMA geven ook alle nevenactiviteiten een enorme binding tussen de koorleden. Het is een lust, maar ook een eer, lid te zijn van de club vrienden, die samen het CMA vormt.

 

 

 

 

Meest recente berichten