Dirigent

 

 

Bert Duijst, dirigent


Sinds augustus 1999 heeft Bert Duijst uit Hasselt de muzikale leiding van het CMA.
Door zijn enthousiasme en deskundigheid is het koor op haar huidig hoog niveau gebracht.
Mede door zijn komst is het repertoire van het CMA met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert bewerkt, uitgebreid.
Bert Duijst is geboren in Spakenburg, studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten en Jan Welmers.

Aan het Gronings Conservatorium studeerde hij schoolmuziek en volgde de cursussen koordirectie bij de Kurt Thomas Stichting in Den Haag.

Vele jaren was hij muziekconsulent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Friesland en orgeldocent aan muziekschool ‘De Waldsang’ in Buitenpost.
Ook was hij Cantor van de Theologische Universiteit in Kampen en dirigent van het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor.

Van het Christelijk Mannenkoor DEV te Hattem is hij ere-dirigent. Hij is jaren actief geweest in het deputaatschap Kerkmuziek van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.
Bert was tot 2017 Docent muziek aan het Greijdanus College in Zwolle waar hij ere-dirigent is van het School- en Kamerkoor.
Hij maakte met verschillende koren concertreizen naar o.m. Canada, Amerika, Hongarije,Tsjechië, Duitsland, Engeland en Frankrijk.
In zijn woonplaats Hasselt is Bert organist van de Ontmoetingskerk en in Zwolle vervangend organist van de Grote- of St. Michaëlskerk.

In 2003 werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Meest recente berichten